Малка перничанка е номер 1 в Америка!

Перничанка e най-добра на трамплин в Илинойс, съобще за ZaPernik.com  Никлай Василев.
 12-годишната Йоанна Георгиева спечели поредния си трофей от регионалното първенство по спортна гимнастика в Белведере, Илинойс. Вече няколко поредни състезания, Йоанна отнася конкуренцията в коронната си дисциплина на трамплин. Младата българка тренира целогодишно от самото създаване на българския клуб „Райс Ъп Академи“, при треньорката Наталия Ушинкина.
01
В клуба тренират над 200 деца и конкуренцията е на високо ниво. Малката Йоанна има спечелени над 20 отличия в своята кариера като гимнастичка. Най-големият й успех е първото място на щатското първенство през 2016 година. Благодарение на него, Йоанна участва на Националното първенство в Ноксвил, Тенеси, където представя по най-добрия начин щата Илинойс и заема почетното седмо място.
02
В момента тя през няколко седмици се състезава на регионалните първенства, където печели точки за ранглистата. Следващото предизвикателство на младата надежда е на 11 февруари в Уитън, Илинойс.
03
По-малката сестра на Йоанна, 8-годишната Белослава, също тренира в „Райс Ъп Академи“, но се е ориентирала към танците. Родителите на Йоанна – Виолета Кралчева и Владислав Георгиев, са родом от Перник. Пристигат в САЩ преди 15 години.

Коментари

коментара