ЧЕЗ ограничи планираните прекъсвания на тока да възможния минимум

ЧЕЗ Разпределение България ще сведе обявените планирани прекъсвания за настоящата седмица до възможния минимум. Предвид студеното време компанията ще удължи периода на ограничение на ремонтите и ще извършва най-неотложни дейности и работи с по-кратка продължителност. ЧЕЗ Разпределение не може да ограничи планираните прекъсвания, поискани от собственици на чужди съоръжения, въпреки че касаят електрозахранването на нейни клиенти, както и временните преустановявания на електрозахранването с цел присъединяване на нови потребители.

„За да запазим комфорта на хората, ще ограничим обема на планираните прекъсвания и през настоящата седмица. За да поддържаме мрежата и да изпълняваме лицензионните си задължения обаче ще трябва в максимално кратки срокове да възобновим планираните дейности“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Тежката метеорологична обстановка от началото на януари до момента нанесе редица щети по електроразпределителната мрежа. За да гарантира сигурност на електрозахранването, ЧЕЗ Разпределение трябва да ги отстрани в максимално кратки срокове. Такива са и законовите разпоредби, които компанията неизменно спазва.

За да поддържа стабилността на мрежата ЧЕЗ Разпределение трябва да извършва регулярни дейности по поддръжка, подмяна и ремонти на съоръжения. Само по този начин компанията може да гарантира услугата, която предлага, както и да спазва нормативните изисквания. Предвид вече обичайните за януари температури, от следващата седмица ЧЕЗ Разпределение ще възобнови планираните дейности в техния пълен обем.

Коментари

коментара