БСП Перник застава зад автобусните фирми за прозрачност в Общината: Като искате екотранспорт, защо закрихте тролеите?

Областният съвет на БСП – Перник иска повече прозрачност и социална отговорност в решенията на кметския екип свързани с обществения транспорт

Във връзка с последните събития около смяната на фирмите обслужващи линии №16 и №17 от градския транспорт и подготвяния за утре протест на превозвачите, областния съвет на БСП – Перник застава зад исканията на автобусните фирми  за повече прозрачност във всички действия  на общинската администрация и кметския екип.

Ние, социалистите винаги сме настоявали за повече прозрачност и социална отговорност в действията на управляващите в цялата област. Подмяната на една фирма обслужваща автобусните линии с друга без ясни критерии прилича повече на опит за лично облагодетелстване, отколкото на грижа за перничани.

След като кметския екип иска транспорта в Перник да бъде по-екологичен, защо с лека ръка захвърли тролейбусите? Широко пропагандираните 5 млн. лв.  и обещанията за нова мрежа за тролеите, три нови тролея, изграждане на нови спирки, контролен пункт и други бяха забравени. Социалната функция на общинския транспорт за възрастните и учениците също се изпари със закриването на „Тролейбусен транспорт“.

 

Be the first to comment

Leave a Reply