Ситуацията в Перник продължава да е много тежка! В Мещица студ до 27 градуса! Кметският екип следи ситуацията с камери и на живо!

Кметът на Перник Вяра Церовска и екипа й продължават да следят  тежката обстановка в града и населените места в Общината. Тази нощ температурите удариха минус 25 градуса, а в село Мещица термометъра е стигнал до минус 27 градуса. 

Рано сутринта Оперативният щаб в Общината се свърза с всички кметове на населени места, за да види каква е ситуацията, дали има проблеми и да съдейства за решаването им. Поддържа се непрекъсната връзка  и с Гражданска защита. Отстранена е тежка авария на „ВиК“ и е възстановено водоподаването в кв. „Църква“. Главните улици в кв. „Бела вода“ вече са почистени с помощта на фадрома от Открития рудник.  Получили са снежни навявания по пътя за село Радуй, но кметският наместник увери, че ще закара лично хляб и основни продукти на жителите. Пътищата до гробищните паркове са проходими, извършени са погребения в кварталите „Църква“ и „Калкас“, в село Дивотино и в Перник.

Кметът Вяра Церовска и екипа й разговаряха с председателя на Общинския съвет Иво Савов и директора на „Топлофикация Перник“ Любомир Спасов, които увериха, че до обяд ще бъде възстановено топлоподаването в града.

Ситуацията продължава да е много тежка, горивото на техниката замръзва. Кметският екип непрекъснато извършва  контрол  и продължават проверките.

 04 03 02 01

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply