Откриват Коледните празници в Перник!

За втора поредна година децата на Перник ще се радват на приказни вълшебства. Коледните детски празници, организирани от Община Перник, ще бъдат открити утре в Двореца на културата и ще продължат три дни – от 20 до 22 декември.

Стартът на забавите ще бъде даден от кмета Вяра Церовска с музикални игри. Тя ще открие празничните прояви на 20 декември, точно в 10,30 ч. В тях ще бъдат включени изпълнения на Народния оркестър, с ръководител Венцислав Андонов, под мотото „Коледата в българската народна традиция“ .След това в програмата следва анимация от актьорите на ОбДТ „Боян Дановски“

За малките творци на Перник ще има отворено ателие за занимания по рисуване, което ще бъде в рамките на трите дни от 9,00 ч.до 10,30 ч. и от 15,00 ч.до 16,30 ч. в галерия „Любен Гайдаров“.
„Коледа е!“ е името на магазинната програма на формациите на ЦПЛР – ОДК. Тя включва и в трите дни изява на млади таланти, творчески работилници, забавления и развлечения, както и Коледно-Новогодишен благотворителен базар. Проявата ще бъде от 15 до 17 часа.

На 21 декември от 10.30 часа музикантите от Камерен оркестър „Орфей“ , с диригент Райчо Христов ще изпълнят „Карнавал на животните“ от Сен Санс. След това отново ще има анимация от актьорите на ОбДТ „Боян Дановски“

За малките почитатели на Мелпомена ще има специална изненада от 11,00 ч. в театралния салон „Георги Русев“. Те ще могат да гледат постановката „Приказка за калпаците“ от Панчо Панчев.
„Вълшебна Коледа“ е спектакълът на формациите на ЦПЛР – ОДК Перник, който ще започне от 15 часа.

Вечерта ще завърши с Коледен концерт на възпитаниците на Обединената школа по изкуствата. Той ще започне в 17 часа в Малкия салон. В него ще вземе участие и Детската музикална школа по пиано при Районен младежки дом – Мошино от класа на Славена Вражалска.

Пъстрата програма ще продължи и на 22 декември. Този път в „Музикалните игри“ ще има изпълнения на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов.
От 11 часа децата на Перник ще могат истински да се забавляват с кинопрожекцията на „Кумба“.

Финалът на третия ден ще бъде коледният концерт на възпитаниците на Обединената школа по изкуства. Той ще започне в 17.30 часа.

В забавните програми ще участват културните институции в Общината. Всички малчугани ще бъдат зарадвани с много подаръци от Дядо Коледа и Снежанка, а най-доброто писмо, изпратено до добрия старец, ще получи специална награда.

Be the first to comment

Leave a Reply