Мони е дете, което до преди няколко месеца гонеше топката, а сега се нуждае от помощ. Тумор в мозъка отнема зрението му, а само една операция в Германия, струваща колкото скъп апартамент, ще го върне към пълноценния живот. Помогнете!

Мони е дете като всички останали, но не съвсем. Дете, което до преди няколко месеца гонеше топката, избираше отбор и футболист, на който да прилича, сега се нуждае от помощ. От неголяма за някои и непосилна за семейството му…

Симеон Стоянов Руевски е на 9 години и въпреки крехката си възраст води мъжка битка с коварен тумор в мозъка. Момчето почти не вижда, но благодарение на родителите си и силния си характер, с огромна радост позира с екипа на любимия си отбор. За Миньор (Перник) е чул от дядо си и е безкрайно щастлив да позира с емблемата му…
Мони
Мони вече е претърпял 3 операции в МБАЛ „Иван Рилски“, но за съжаление след интервенциите има остатък, който расте. Родните лекари препоръчват лечение с лъчетерапия, но дават шансовете за успех 50%. Родителите на Симеон са се свързали със специалисти в Германия, според които лъчетерапията може сериозно да навреди на 9-годишния юнак и предлагат оперативно лечение, което би върнало детето към пълноценен живот.

Семейство Руевски вече 2 месеца чака решение от Фонда за лечение на деца, но „случаят“ им така и не попада в нито една графа – одобрен или отхвърлен.

В навечерието на Коледа нека бъдем хора:

Уникредит Булбанк
IBAN: BG16 UNCR 7000 1522 8065 65
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Симеон Стоянов Руевски
Може да се свържете с родителите му на тел.: 0899 164 731 и 0899 164 814

Be the first to comment

Leave a Reply