Нещо страхотно се случва в Перник! Вижте какъв пример ни дават децата по Коледа!

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Ученици от Перник оставиха безмълвни всички благотворители по Коледа, като дадоха на възрастните един страхотен пример как трябва да се отнасяме към по-беззащитните и как се носи благородно сърце. Едно болно, но силно по дух момче, на което години наред Перник помага – Пепи, повлече съучениците си в благородна инициатива – да направят добро на бездомните кучета в града. 

Пепи е с вродена аномалия, с която живее от самото си раждане, но неговата смелост и борбеност го правят Личност на годината през 2009.  Тази година, по Коледа Пепи дава идеята на съучениците си да помогнат на безпризорните животни в кастрационния център в Перник. А децата с готовност приемат.

01

„Идеята беше да се съберат завивки и одеалца, защото в кастрационния център кученцата лежат на дървени нарове. Децата събраха завивки и одеалца, ще отнесем лакомства, ще ги погушкаме малко, а като се оправи времето идеята ни е да направим общи разходки на кученцата“, разказва майката на Пепи пред КТ Кракра.

Майката на Пепи
Майката на Пепи

Но това не е само пример колко прекрасни деца има в Перник

Децата от ученическия съвет на 10-то ОУ са изработили и коледни картички за доктор Стефан Ковачев, който лекува и кастрира бездомните животни.

04

Кучетата са гледани добре. Вече дори има случаи на осиновяване в страната и чужбина. А децата искат живостните да се чувстват обичани и да имат щастлив живот, а не такъв на улицата пълен с опасности.

06

Един от съучениците на Пепи казва за него: “ Това момче има много силна воля и не се предава. След като вижда, че хората на него му правят добро, и той е решил да направи добро на тези кученца. Много добро момче. Аз също имам котка, която видях да я гони едно куче и си я взех в къщи“.

07

„В нашето общество ни липсва да бъдем добронамерени, не само към хората, но и към животните. Защото ние сме част от цялото. Когато децата усещат, че са част от общото, част от цялата природа, тогава те са много щастливи и това го виждам в ежедневната си работа. Депресиите се случват, когато се чувстваш разделен, на парчета. Обществото смята, че един проблем е по-важен от друг, а пък вторият – маловажен. Често чуваме: какво сте тръгнали да помагаме на кучетата, като нас не сме си оправили? А това е един общ процес на човещина и доброта„, казва Аделина Иванова, педагогически съветник в 10-то ОУ.

Аделина Иванова
Аделина Иванова

Обичта не е само запазена за хората

Така смятат малките доброволци, които занесоха завивки и храна в кастрационния център.

05

А тяхното послание към перничани е:

ДА ПРАВИМ ДОБРО ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА. ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

Be the first to comment

Leave a Reply