Съдят радомирец за 292 кутии контрабандни цигари. Сгащиха двама крадци на ток и един – на кабел от фирма

Жител на Радомирско застава пред съда за притежаване на контрабандни цигари.

На 18 октомври тази година, служители на РУ – Радомир претърсили двуетажна къща в радомирското с. Чуковец, обитавана от 65-годишният В.И. Вътре били намерени и иззети 292 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол. Според експерти, стойността на цигарите е над 2 хиляди лева и невнесен акциз в размер около 1 200  лева. В.И. е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. При доказване на вината му го заплашва затвор от 1 до 6 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на стоката. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

Две кражби на ток са установени в Перник.

Вчера, служители на Първо РУ и представители на електроразпределителното дружество извършили проверки на жилища на ул. „Физкултурна“ и в кв. „Караманица“. Било констатирано неправомерно присъединяване към електрическата мрежа с което били създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия. Установени са собствениците на жилищата и са започнати досъдебни производство. Наказанието за такова престъпление е лишаване от свобода до 5 години и глоба до 15 000 лева.

 

Криминално проявен е задържан за кражба на кабел.

Вчера, около 14, 00 ч., служители на РУ – Радомир задържали 35-годишният С.И., в когото намерили електрически кабел. След проведени оперативно-издирвателни действия било установено, че проводникът е откраднат от сградата на радомирска фирма. Познатият с кражби мъж предал плячката си и работата по случая продължа.

Be the first to comment

Leave a Reply