Пeрник пали светлините на коледната елха на 7-ми декември! /График на всички коледни събития през декември/

Както всяка година, и този месец Декември ще мине под светлините на блещукащи лампички и емоцията около Коледа. Вижте пълен график на събитията, които предстоят да се случат в Перник – от запалването на голямата коледна елха на площада до последният пукот на зарята за Нова година. И не забравяйте през този месец да отделите повече време на семейството си и децата, които ще бъдат щастливи да участват и присъстват на всяко коледно събитие. 

7-ми декември от 17:30ч. на площад Кракра ще бъдат запалени светлините на коледната елха на Перник. Ще има коледна баница с късмети и песни и танци от момичетата и момчетата на Ансамъл „Граовска младост“.

На 9 декември коледна елха ще грейне и в Кметство Изток, от 17:00ч. на Кооперативния пазар.

19 декември от 12:00ч. в сладкарницата на Младежкия дом ще бъде опъната голяма софра от коледни ястия и реквизит за изложба-конкурс, в която ще участват читалища от пернишко.

На 20 декември на площад Кракра от 12:00ч. ще бъде открит коледен новогодишен базар.

21-ви декември най-значимото събитие в градани ще бъде връчвянето на наградите Спортист на годината. Десетте най-добри спортисти на Перник ще бъдат наградени на тържестева церемония в Двореца на културата от 19:00ч.

На 23 декември от 15:00ч. в Центъра за отдих на открито ще има Коледен благослов за всички жители на квартал Изток.

Нова година ще бъде отпразнувана в Перник на 31-ви декември на площад Кракра, а купонът ще започне от 22:30ч. с новогодишен концерт и ще продължи до посрещането на новата 2017 година. Успоредно с това Нова година ще посрещнат и в Кметство Изток в Центъра за отдих на открито с новогодишна програма от 00:30ч.

Културният справочник за месец Декември можете да видите като натиснете ТУК

 

Be the first to comment

Leave a Reply