Четирима перничани на съд за различни престъпления – наркотици, кражба и пиянско шофиране

Четирима застават пред съда за различни престъпления, извършени от тях.

22-годишният М.И. от гр. Перник ще отговаря за притежаване на наркотици. Младежът бил задържан в гр. Брезник, на 02 май тази година, когато  в него било намерено и иззето пакетче с амфетамин. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „подписка“. Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

54-годишен перничанин е привлечен като обвиняем за кражба. П.Д. бил спипан на 13 октомври тази година да краде от голям хипермаркет в областния град. Мъжът е криминално проявен и осъждан, с влязла в сила присъда.

Двама застават пред Темида за шофиране на автомобили след употреба на алкохол.

67-годишният В.Д. от гр. Перник е управлявал автомобила си „Лада“ с концентрация на алкохол в кръвта 1, 5 промила. Мъжът бил проверен на 25 ноември, в областния град. Взета му е мярка за неотклонение „подписка“.

16-годишен младеж е бил заловен да шофира автомобил с 2, 66 промила алкохол в кръвта. Това е станало на 07 ноември, на ул. „Оборище“ в областния град, когато непълнолетният седнал зад волана на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Наложен му е надзор от инспектор „Детска педагогическа стая“ при Първо – РУ Перник.

Криминално проявен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Акцията е проведена вчера, от служители на Второ РУ – Перник. Органите на реда проверили лек автомобил „Фиат Пунто“, шофиран от 30-годишният М.П. от областния град. В колата било намерено и иззето пакетче със суха зелена листна маса и тегло около един грам. Полевият тест показал, че това е марихуана. М.П. е задържан за  24 часа с полицейска мярка. Познат е на органите на реда с кражби и наркотични вещества.

Започнато е бързо производство под надзора на Районна прокуратура – Перник.

 

 

Кражба на ток е установена в Брезник.

Служители на местното районно управление на полицията и представители на електроразпределителното дружество проверили имот на ул. „Гребен“ в града. Било установено неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената енергия. Установен е собственика на имота и е започнато досъдебно производство.

Be the first to comment

Leave a Reply