Пиян перничанин буйства срещу полицаи, рита радиаторите в ареста, едва го удържаха

32-годишен ще отговаря за хулиганство и съпротива срещу орган на властта.

Вчера, в центъра на гр. Перник бил проверен 32-годишният Б.В. от областния град, който бил употребил значително количество алкохол. Мъжът се държал грубо и предизвикателно и се опитал да осуети съставянето му на акт за административно нарушение. Бил задържан за 24 часа с полицейска мярка, където отново продължил да буйства, да обижда служителите на реда и да се опитва да им нанесе удари с ръце и крака. Агресивният Б.В. ритал радиаторите в арестното помещение, удрял по вратата и нанасял удари с крак по стените.

Започнато е досъдебно производство по чл. 325, ал. 2 от НК. Законът предвижда лишаване от свобода до 5 години.

Двама са привлечени като обвиняеми, а други двама са установени да шофира след употреба на алкохол.

Радомирците Г.В./34 г./ и 29-годишният М.С. са привлечени като обвиняеми за шофиране на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила. На 05 и 15 ноември, мъжете били проверени в Перник и Радомир, шофирайки съответно леки автомобили „Мерцедес“ и „Опел Астра“. Г.В. шофирал с 2, 08 промила, отчетени с протокол от химическото изследване на кръвната му проба, а М.С. с 2, 60 промила, установени с техническо средство алкотест „Дрегер“. На М.С. е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Грози ги наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

41-годишният К.Ф от гр. Перник е заловен да кара автомобила си марка „Рено Меган“ с 3, 18 промила алкохол в кръвта. Мъжът бил проверен на 17 ноември, в района на спортна зала „Борис Гюдеров“. Задържан е за 24 ч . с полицейска мярка и работата по документиране на случая продължава.

На 20 ноември, около 02, 00 ч. след полунощ, в гр. Радомир, на кръстовището на улиците „Батенберг“ и „Бенковска“ бил проверен лек автомобил „БМВ“, шофиран от 28-годишният А.П. от гр. Радомир. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 42 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

 

Be the first to comment

Leave a Reply