Младежкото обединение на Перник се включи в инициативата „ACT FOR YOUTH“ -за обучение и грижи за младите

Младежкото обединение в БСП – Перник бе една от четирите организации на БСП, която се включи в инициативата „ACT FOR YOUTH“ на Партията на европейските социалисти. Другите младежки организации, които участваха в нея бяха софийската, шуменската и сливенската.

18

Инициативата има за цел да популяризира мерките, която предлага разработеният от Партията на европейските социалисти Европейски младежки план. Те са: работа и обучение на младите хора, качествени грижи за децата, достъп до култура за всеки, както и програми за разширен международен образователен обмен за студенти.

Младите бяха категорични, че бъдещето на Европа е в поколението, което сега расте и се обучава, но днес то е изправено пред несигурност, затова, по думите им Европейският младежки план дава възможности на младите хора да се обучават и да живеят нормално и спокойно.

„Ние, европейските социалисти и демократи, искаме ЕС да осигури по-ясна и светла перспектива за младите, чрез тези четири основни мерки на Младежкия план. Затова и Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент ще настоява за повече средства за политиките, заложени в плана“, добавиха от Младежкото обединение в Перник.

19

Европейският младежки план е разширеният вариант на предложената от ПЕС преди три години Младежка гаранция. Благодарение на нея в страните – членки на ЕС значително бе преодоляна младежката безработица

Be the first to comment

Leave a Reply