Община Перник построи още две детски площадки в Перник! Честито на кв. Могиличе и центъра! – СНИМКИ

Община Перник завърши изграждането и на още две детски площадки в Перник . Те бяха заложени в поименния списък на капиталовите разходи за 2016 година. До дни ще стане готова за ползване и последната-пета детска площадка. Така само за една година в Перник са изградени пет детски площадки и четири спортни, заложени като част от благоустрояването на кварталите.

Нова детска площадка радва жителите на кв.Могиличе Съоръжението се намира на ул.Стара планина и е разположено на площ от 200 кв.м. Пространството около нея е напълно облагородено, демонтирани са негодните стари и са поставени нови. На площ от 42 кв.м. са подходите към площадката – стълбите и пътеката от към тротоара.

ПРЕДИ 1

СЛЕД

2

Изградена е и детска площадка в Централната градска част, в градинката пред банята.Тя вече се ползва от майки с деца, които са доволни от новата придобивка и с радост споделиха първите впечатления с кмета на общината Вяра Церовска и ресорния заместник-кмет инж.Владислав Караилиев. Площадката отговаря на всички изисквания за безопасност. Ремонтните дейности включваха, освен нови съоръжения, поставянето на пейки, кошчета за битови отпадъци и ограда както и ударопоглъщаща настилка.

ПРЕДИ

3

СЛЕД

4

Be the first to comment

Leave a Reply