Женски футбол в Перник! Момичетата от ФК „Миньор Лейдис“ тренират с хъс и жънат победи

Футоболистки от Перник жънат успехи от четири години. В пернишко има два женски футболни отбора, а един от тях е ФК „Миньор Лейдис“ с треньор Емилия Методиева.
Момичетата имат два есенни турнира и два пролетни. Освен това пернишките футболистки участват в традиционният пернишки турнир за женски футбол, на който заеха първо място, раказва треньорът Методиева пред КТ Кракра.

77

Момичетата посещават тренировките с хъс и упоритост. Повечето са започнали без да имат идея как да играят футбол, но сега не се спират да тичат по топката. Въпреки желанието на децата обаче, някои родители създават пречки, тъй като не възприемат футбола за спорт, който е за момичета.

Емилия Методиева

„Женският футбол е по-елегантен, не е като мъжкият футбол. Но все пак това си е мъжки спорт. Въпреки това има желаещи момичета, има и родители, които също се обаждат, за да запишат децата си“, коментира Емилия Методиева.

79

От няколко месеца с тренировките на малките футболистки се занимава и Радослав Иглев. Идеята е те да започнат да тренират още като малки, от 3-ти и 4-ти клас, така че да могат да имат преднина, когато станат 12-годишни и преминат в по-голямата група.

Радослав Иглев

Не целим резултати, а по-скоро да запалим децата към спорта, към футбола. Все пак, женският футбол е слабо известен в България, но ние даваме всичко от себе си и сме винаги на среща„, коментира Радослав Иглев.

78

Кадри: ТВ Кракра

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply