Реновираната спортна база в ДИВОТИНО е готова! ПЕРНИК инвестира в бъдещето на спорта

Спортната база в пернишкото село Дивотино вече е напълно обновена, разбра zapernik.com от секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков.

Вече са приключили ремонтните дейности по реновиране на сградата на спортния комплекс, като общината отдели близо 600 000лв. за реконструкцията му.

Сградата, която бе тежко пострадала от земетресението през 2012 година, е изцяло укрепена и ремонтирана, с чисто нова дограма, ламиниран паркет, основен ремонт и оборудване на баните и съблекалните.

Има съблекални със собствени бани за домакини и гости, помещения за хранене, всички спални помещения са реновирани със собствени санитарни възли – душове и тоалетни. Това, което предстои е сградата да се свърже към водопроводната мрежа на града и стаите да бъдат обзаведени с шкафчета и легла.

По думите на Жлябинков базата е достатъчна да побере един отбор от над 20 човека и да се ползва като пансион от спортисти, вместо те да бъдат настанявани по хотели.

Футболният терен е също обновен, а предстои да бъде ремонтирано и футболното игрище, намиращо се зад сградата.

Идеята е спортният комплекс да се възстанови за нуждите на спортните клубове.

Към момента на базата в Дивотино тренира пернишкия ръгби клуб „Валяците“, който остана без игрище, след като собственикът на терена, който ползваха в кв. Хумни дол поиска да построи първия ритейл парк в града.

В спортната база тренират и детско-юношеската школа на Миньор – Перник, както и мъжкия отбор на футболния клуб.

„Това е една от изпълнените цели, която си поставихме в началото на мандата“, каза пред ZaPernik.com секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков.