Нова ера за Църногорския събор: Фолклор, джаги и американски футбол!

Тази година организаторите на Църногорския събор, който се провежда близо да манастира “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, са надградили атракциите, за да привлекат младите хора. В синхрон с течащото европейско първенство са решили да поставят насред песните, танците и занаятчийските сергии и …. джаги.

В шестото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово” за първи път ще са включени и игри. Инициативата е на спортен клуб “Орлите – Перник”.
По време на двата дни на събора (13 и 14 юли) всяко дете и млад човек ще има възможност да се включи в игрите и тренировките на отбора на “Орлите – Перник”.

Но това не е всичко!

Съборът, който цели да обедини християните и да показва българщината се разраства и до други спортни игри, като тренивровка по фризби, състезание и игри на джаги, открита тренировка по американски футбол (в часово време от 10:30 до 11:30 часа и следобед от 16:00 до 17:00 часа), открита тренировка и състезание на професионална маса за футбол на маса.

Двудневната програма с участието на самодейци, професионални изпълнители и други интересни елементи ще бъде на 13 и 14 юли на поляните край манастира “Свети Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци, съобщава сайтът Zapadno.com