СОЦИАЛНАТА МРЕЖА ВРИ: Тийнейджърки дишат балони в парка на Перник! Опасения за употреба на райски газ

В социалната мрежа се разжужа, след като снимки на две тийнейджърки, дишащи балони в парка на Перник, бяха качени в групата „Снимай Перник“. Снимките, споделени от очевидец, предизвикаха реакции.

Все още неясно съдържание на балоните

Все още не е ясно зали балоните са обикновени и безопасни, други изразиха сериозни опасения, че те може да съдържат опасния райски газ (диазотен оксид) или просто се преструват и създават илюзията за такова преживяване в социалните мрежи, за които най-вероятно са се снимали с телефоните си.

Райският газ, известен още като азотен оксид или „laughing gas“, все по-често се използва от млади хора заради краткотрайния му еуфоричен ефект. Въпреки това, той носи сериозни рискове за здравето, особено за тийнейджърите.

Използваме случая, за да предупредим младите, че райския газ е опасен за младите

Райският газ може да има няколко краткосрочни и дългосрочни негативни последици върху здравето. При вдишване, той предизвиква краткотрайна еуфория, която обаче може да бъде последвана от замайване, загуба на координация и временна загуба на съзнание. Това може да доведе до падания и наранявания.