Расизъм в ПЕРНИК: Не допуснаха на басейн младо ромско семейство с две деца

Снимка: Фейсбук

Младо пернишко семейство с две деца на 11 и 4 годишна възраст е спряно на входа на басейн и не е допуснато да влезе. По думите на семейството причината за това е било, защото са с ромски произход. 

„Казаха ни, че не работят с роми и ни върнаха“. Разочарованието е било голямо за децата, които с нетърпение са очаквали да се забавляват на басейна и не разбират защо са върнати на входа.

Юлиян публикува пост в социалната мрежа с въпрос: „Избирате ли къде  да се родите, колко да сте високи и какъв да е цвета на кожата ви?“

Ето какво пише още той в социалната мрежа:

„Здравейте,искам да споделя какво ми се случи днес.Имам семейство с 2 деца,днес бяхме решили да отидем на басейн в Рударци,когато отидохме на входа на басейна ни казаха,че не работят с роми и ни върнаха.Децата ми са на 11 и 4 години.
Можете ли да ми кажете,какво да обясня на малката си дъщеря,когато тя пита мамо тате какво става,защо не влязохме в басейна,който беше така очакван със радост и трепет от децата ми?
Кажете ми,избирате ли къде да се родите?
Избирате ли, кои да са родителите ви?
Избирате ли,цвета на кожата си?
Избирате ли,колко да е ръстът ви?
Избирате ли да се родите по собствена воля?
Избирате ли да умрете по собствена воля?
Заявявам ви, пред небето и пред земята,че ще ви бъде тежко да отговаряте на Богът,в когото вярвам,Исус Христос!
Вие се отричате от Него по този начин,Христос казва на тези,които вярват в Него и са Го приели,че понеже ние не сме от света,затова светът ни мрази,защото преди нас вие Него сте намразили,затова мразите нас,защото духът на Господа живее в нас!
Вие служите на дявола неосъзнато,вие сте слепи,буквално!
Макар,че ни мразите,аз ви пожелавам да бъдете здрави,и наистина ви съжалявам!“

Постът на Юлиян е подкрепен от много възмутени перничани.