Земенският кмет Михаил Златанов празнува със служители на МВР, почете паметта на загинали полицаи в градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“ в София

Снимка: Фейсбук

Кметът на Община Земен Михаил Златанов бе част от празника на Министерството на вътрешните работи, което вчера чества 145 години от създаването си.

В градинката пред църквата „Св. Седмочисленици“ с едноминутно мълчание бе отдадена почит пред смелостта и себеотрицанието на загиналите полицаи. Именно оттам Михаил Златанов се снима със своите колеги и ги поздрави за празника:

„Честит професионален празник на всички настоящи и бивши служители на МВР!“

Самият Михаил Златанов е силно обвързан със структурата на МВР. Настоящият кмет на китното Земен е завършил висшето си образование във Военното училище в Търново, както и Военната академия.

Професионалната му кариера преминава в системата на Министерство на вътрешните работи (МВР). От 1986 г. до 2018 г. служи в дирекция „Жандармерия“. Преминал е през всички йерархични нива в дирекцията, като през последните четири години е бил неин заместник-директор. Бил е оперативен помощник на главния секретар на МВР; началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи; заместник-министър на вътрешните работи.