Сигнал до ZAPERNIK.COM за нелоялна конкуренция: Служители на голям мобилен оператор обикалят селата и мамят възрастни хора с фалшиви оферти

Получихме тревожни сигнали за измама в околните села.

Представители на голям телекомуникационен оператор се обаждат на абонати на друг оператор, представяйки се за новите собственици и настоявайки за смяна на устройства и антени с обещания за по-ниски такси. След проверка се установи, че тези обаждания са част от нелоялна конкуренция, целяща да привлече нови клиенти. Вече има измамени възрастни хора, които са подписали нови договори.

„Днес получих обаждане по телефона, с което установих, че по околните села обикалят служители на А.,  обаждат се по телефоните на абонатите на Б. и се представят за новите собственици на Б., като им предлагат, че трябва да сменят устройствата си и антените. Предлагат по-ниска такса.

След разговор с представител на Б., ми беше казано, че А. няма нищо общо с новите собственици и се стремят да привличат клиентите им. Вече имало измамени възрастни хора, които са били заблудени и подписали нови договори с А.

Моля, да дадете гласност, и всички възрастни хора да бъдат уведомени за тази нелоялна конкуренция между операторите, на която те могат да станат жертва“ – пише перничанка до zaPernik.com.