Сцени от болничен трилър в Перник: Лекари се бунтуват – не искат нов директор, заплашват с масови оставки!

Болница Рахила Ангелова
Болница Рахила Ангелова

Драмите в Пернишката болница „Рахила Ангелова“ се разрастват.  Лекарите, окопали се около старото ръководство на болницата не искат промени в най-голямото здравно заведение на Перник и са готови на всичко, за да спрат смяната на шефа си Анатоли Митов, чиято работа изтича през месец август, след като Здравното министерство поиска смяната му. 

Промените в „Рахила Ангелова“ стартират, след като полужив перничанин бе изгонен от пернишката болница, да търси спасение в София.

Лекарите от статуквото правят фронт и се опитват да рекетират държавата, като поставят условие – или ни оставяте стария шеф  – или ще има протести и ще подадем всички оставка, като оставим перничани без лекари.

Лекарите от статуквото, въртели частна практика с консумативи от болницата, а болните са карани да си купуват такива, с които да ги лекуват в „Рахила Ангелова“,  съобщават източници от болничното заведение.

Медицински сестри пък си носели закупения хляб за болните у дома.

Има лекари, които са били в чужбина, а в същото време получават тлъсти суми за дежурства.

В същото време перничани получават: Ужасна болнична обстановка и лошо обслужване. Често репортажи от пернишката болница влизат в националните новини с лошо.

Целият екип на статуквото обаче иска едно: Оставете ни сегашния директор. За да са лоялни на него, той им плаща огромни суми над заплатите, с което реално ги поддържа на своя страна.

Но здравното министерство е твърдо решено да реже до кокал.

Според хора от здравния сектор, рекета от страна на лекарите само доказва, че в болницата става нещо нередно, с което повечето работещи там са съгласни. Други смятат, че новия сочен за директор Емил Ненков нямал качествата да управлява болницата.

Според източник от болницата, зад протестите има и политическа нотка. Бивша кметица на Перник, която е лекар в болницата има влияние над част от персонала.

„Но рано или късно всяка далаверка си има край“, пък радват се здравни служители на „Рахила Ангелова“, които не са се подписали в подписка, организирана за подкрепа на досегашния директор.

Следим темата с интерес!