Здрава битка в Перник! Кой ще оцелее? Хиляди легионери мерят сили на мотопистата в кв. Мошино в събота

LEGION-RUN Легион Рън

Тази събота /06.07/ Перник ще събере хиляди участници второто за града ни мащабно събитие от веригата „Legion Run“ . То ще започне в 10:00 ч. в съботния ден на мотопистата над кв. „Мошино“ и на всеки 20 минути ще бъде даван старт на нова група участници.

За публиката са осигурени много забавления и активности, а събитието е безплатно за всички зрители. За десета поредна година приключенският дух ще събере на едно място любителите на силни усещания от цялата страна. За да преминат трасе с кал, лед, високи стени и какво ли още не, приключенците в „Legion Run“ 2024 ще трябва да разчитат на отборната игра, каквато е и идеята на събитието.

„Теренът и домакините там ни впечатлиха толкова много, че решихме да се спрем отново на тях, защото 10-ият рожден ден на Legion Run заслужава най-доброто. Ще бъде различно, грандиозно и незабравимо. И вече нямаме търпение. Очакваме ви на 6-и юли!“, казаха организаторите на събитието.

Събитието тази година ще включва множество нововъведения, които ще направят „Legion run“ още по-вълнуващо и достъпно за всички. За първи път ще бъде представено специално трасе за деца от 5 до 14 години, което обещава да предложи същото ниво на забавление и предизвикателства като основното трасе.

В допълнение, „Legion run“ ще бъде домакин на Фитнес Фестивал с разнообразни активности като Пилатес, ZUMBA® Fitness, Табата, Les Mills BodyFunctional Training и възстановителни занимания. Фестивалът ще предложи на участниците възможността да се включат в различни форми на тренировка и забавление, независимо от тяхната физическа подготовка.

За да отбележи десетата си годишнина, Legion run ще предложи на всички участници и посетители безплатен концерт. На сцената ще се изявят популярни изпълнители като 100 Кила, FYRE, DJ Doncho, DJ MATI и DJ Dopamine. Концертът ще допринесе за празничното настроение и ще бъде чудесен завършек на деня, изпълнен с приключения и забавления. Началото на концерта ще бъде в 16 часа, точно след старта на последните участници.

С помощта на община Перник , организаторите обявяват и безплатен транспорт от града до самата локация, като автобусите ще се движат на всеки 15 минути с начална точка спирката на „Pernik Plaza. Първият автобус от Перник ще тръгва в 13:30 ч., а последният от трасето на „Legion Run“ към Перник в 21:30ч.

Както всяка година, Legion run подкрепя благотворителна кауза. Тази година средствата ще бъдат насочени към фондация „Първите три минути“ за закупуване на мобилни дефибрилатори за училища и планински хижи. С всеки закупен дарителски билет, участниците даряват 20 лева, а Legion run удвоява сумата, като 40 лева от стойността на билета ще бъдат дарени на фондацията.