Прокуратурата в ПЕРНИК подпука двама заловени за трафик на 35 афганистанци. Сред мигрантите и непълнолетни деца, превозвани с опасност за живота им в каросерията на товарен автомобил

Под ръководството на Районна прокуратура – Перник, Териториално отделение – Брезник, се води досъдебно производство за противозаконно подпомагане на чужденци. Доказателствата сочат, че двама жители на Дупница – Р.А. (49 г.) и М.М. (29 г.) – са подпомагали 35 афганистанци да преминат незаконно през страната.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на двама души от Дупница – Р.А. (на 49 години) и М.М. (на 29 години).

На 30 юни двамата мъже са установени в района село Красава, община Брезник, да подпомагат 35 граждани на Афганистан, сред които и седем непълнолетни лица, да преминат през територията на България с товарен автомобил.

От прокуратурата считат, че деянието е извършено по начин, опасен за живота на чужденците. С постановление на прокурор на Районна прокуратура – Перник Р.А. и М.М. са привлечени в качеството на обвиняеми. Спрямо тях са взети мерки за неотклонение „домашен арест“.

Разследването по делото продължава.