ПАНИКА в пернишката болница „Рахила Ангелова“ – далавери, заплахи и хаос след новината за смяна на директора

Анатоли Митов, Емил Ненков
Анатоли Митов, Емил Ненков

Част от персонала в пернишката болница „Рахила Ангелова“ е силно изплашен, че далаверите им могат да спрат, научи сайта „За Перник“ от свои източници вътре. 

След като разбраха новината, че ще има смяна на директора на болницата и на мястото на досегашния дългогодишен директор Анатоли Митов ще дойде младия Емил Ненков, започнаха да се правят подписки и авансови заплахи за молби за напускане от част от персонала.

13 медицински сестри и няколко лекара първи подскочиха и се опитват да рекетират здравното министерство, че понеже няма достатъчно лекари, те ще напуснат, ако има нов директор, а не остави техния, който управлява болницата много години назад. 

Източници от болницата разкриват, че съпротива срещу модернизацията на болницата срещат лекари и персонал, който меко казано е гледал личния си интерес пред обществения и иска това да си продължи.

Част от безумията, които са се случвали в „Рахила Ангелова“: 

Лекари са били в чужбина, а в същото време са се водели на дежурства и са вземали огромни възнаграждения за това.

Медицински сестри, които са отказвали да дават нощна смяна с думите: Точно през нощта ли намерихте да лекувате този пациент?

Лекари са развивали частна практика като са изнасяли медицински консумативи от самата болница, за частната си дейност, като освен това са пренасочвали пациенти.

Но най-вече – пернишката болница е занемарена, а пациентите й вече влизат в националната телевизия с абсурдни и нечовешки примери, като човека, който полужив бе изгонен от болницата, за да си търси лечение в София.

Именно това кара здравното министерство да направи реформа, която голяма част от жителите на града очакват с нетърпение.

За нов директор, по наша информация, държавата се е спряла на здравния мениджър Емил Ненков, който вдигна Профилакториума на крака.

Това изплаши част от медицинския персонал на „Рахила Ангелова“. Те искат статуквото да се запази.

Директорът на болницата Анатоли Митов, който има още месец на поста си, тъй като се очаква да бъде сменен през август е вдигнал възнагражденията на персонала, от което се очаква те да го бранят – това и става. Той обещава, че ще дава парите, които изкарват от пътеките, като възнагражднения над заплатите си. Това изглежда като опит за купуване. Защо ли е толкова апетитно това място?

Тези мерки едва ли ще дадат нужния резултат, смятат източниците ни от Министерството на здравеопазването. Те знаят, че пернишката болница е много западнала и има нужда от голяма реформа.

Разбира се това няма да мине без нужните бунтове на засегнатите страни. Именно затова следим темата с огромен итресен и ще ви информираме!