БИТКА ЗА ВЛАСТ: Директорът на болница „Рахила Ангелова“ ще бъде сменен, но екипът му се бори за запазване на статуквото, докато Перник очаква модернизация и по-добро обслужване

Анатоли Митов, Емил Ненков
Анатоли Митов, Емил Ненков

Както „За Перник“ първи пусна новината, очакват се рокади в Пернишката болница „Рахила Ангелова“, заради това, че населението не е доволно от обслужването в нея, както и подобряване на обстановката в болницата.

Досегашният директор на болницата Анатоли Митов ще бъде сменен през месец август, когато ще се проведе заседание на борда на директорите. Той управлява болницата като директор от 2018 година, а преди това още няколко години като зам.директор и не иска да си ходи. Заплатата му е много голяма, отделно всички облаги около нея.

В своя защита директорът Митов и персонала, който е приближен до него правят всичко възможно да остане на власт още няколко години.

Анатоли Митов, Емил Ненков
Анатоли Митов, Емил Ненков

В момента, в болница „Рахила Ангелова“, приближените до Митов събират подписка, с която се опитват да убедят принципала на болницата – здравното министерство на България колко желан е той.

В подписката се подписват и хора, които нямат общо с болницата, но им се подава лист да се подписват. Целта е подписката да достигне 1000 души.

От другата страна на терена загрява младия здравен мениджър Емил Ненков. Той, съвместно с кмета на Перник Станислав Владимиров изправи последните две години затъналата в дългове болница Профилакториум, събра стотици хиляди лева под формата на дарения, с които модернизира заведението и вдигна заплатите на работещите там. А болницата започна да има клиенти и да се самоиздържа.

В „Рахила Ангелова“  обаче има персонал, които не желят промяна и биха искали да запазят статуквото и това поражда напрежение в здравното заведение.

Първи със заплахи за напускане са д-р Адриан Симеонов – син на д-р Мария Маринова, бивша депутатка и общинска съветничка от така нареченото „Автентично Дясно“, д-р Ивайло Лазов и на неврологично д-р Даниела Стойчева.

Адвокатката на доктор Митов пък се е заела с фронта по спасение на шефа си, като събира подписка и да подготвя протести, ако това ще помогне за запазване на „човекът й“.

В повечето случаи, опита показва, че тези действия имат обратен ефект. От здравното министерство източници разкриват, че са намерени достатъчно „причини“ Митов да бъде сменен и подписи на „накарани“ хора няма да променят картинката.

Перничани очакват промени. Те искат болнично заведение, в което могат да се лекуват, а условията да бъдат значително подобрени.

„За Перник“ следи темата с интерес и ще ви информира за най-новото!