Фолклорен фурор в РАДОМИР! Близо 900 деца от Перник, София и Благоевград завладяха сцената на Фестивала „Слънце иде“

Близо 900 деца взеха участие във фолклорния фестивал „Слънце иде“, превръщайки с. Дрен в истински културен център за два дни. Талантливи млади изпълнители от десетки населени места в областите Перник, София и Благоевград представиха свои песни, танци и музикални изпълнения, завладявайки сърцата на публиката.

Кметът на Община Радомир, Кирил Стоев, откри фестивала с емоционална реч, подчертавайки значимостта на събитието: „От своето създаване през 2001г. фестивалът „Слънце иде“ се превърна в едно от най-значимите фолклорни събития в страната. През годините фестивалът е дал сцена за над 10 000 участници. Това е истинско доказателство за живата и богата култура на нашата родина“.

Той приветства гостите и участниците, като изрази радостта си от това, че фестивалът е чакано събитие както от местните жители, така и от всички деца, които имат възможността да представят своите таланти. Фестивалът „Слънце иде“ се проведе за двадесет и трети път, като ежегодно събира млади даровити деца от различни краища на България, които споделят любовта си към българския фолклор, традиции и култура.

През двата дни на фестивала сцената в с. Дрен се превърна в място на цветове и звуци, където младите таланти демонстрираха своите умения и страст към българските народни песни и танци. Публиката беше изпълнена с възхищение и радост, аплодирайки всяко изпълнение с ентусиазъм и гордост.

Фестивалът „Слънце иде“ отново доказа, че българският фолклор е жив и се предава с любов на следващите поколения. Тази година събитието успя да обедини стотици деца и техните семейства в един неповторим празник на традициите и културата. Очакваме с нетърпение следващото издание на фестивала, което със сигурност ще бъде още по-вълнуващо и вдъхновяващо!