СМУТ В ПЕРНИШКАТА БОЛНИЦА: Протести и подписки в „Рахила Ангелова“ срещу готвената смяна на директора – Емил Ненков поема ръководството, но част от персоналът иска да запази сегашния Анатоли Митов

Ситуацията в пернишката болница „Рахила Ангелова“ става все по-напрегната. След като „За Перник“ обяви в петък, че директорът Анатоли Митов ще бъде сменен, персоналът, близък до него, е готов на радикални действия, за да запази сегашното ръководство. Очаква се директорът Митов /приятел на бившата кметица на Перник Вяра Церовска / да бъде заменен със здравната звезда от Профилакториума, младият Емил Ненков.

Подписи и протести за запазване на статуквото

В момента в болница „Рахила Ангелова“ тече подписка за запазване на сегашния директор, а между здравния персонал се разпространяват призиви за протест. Те настояват за запазването на стария директор, въпреки че общественото мнение е склонно да подкрепи промените в болницата. Обществените очаквания са, че новото ръководство може да подобри както материалната база, така и обслужването на пациентите.

Проблемите на „Рахила Ангелова“ през последните години

През последните години пернишката болница често попада в новините на националните телевзии с лошо обслужване и инциденти с побои над здравен персонал. Много хора предпочитат да се лекуват в София и избягват „Рахила Ангелова“. Популярната фраза „В пернишката болница влизам само с двата крака напред“ е широко разпространена сред местните жители.

Необратими промени

Според информация на „За Перник“ статуквото ще направи опит да спре новото ръководство, но процесът на промяна е необратим, твърдят запознати източници от „Рахила Ангелова“, които тайно се надяват на някаква промяна, но държат да останат анонимни от страх.

Очаква се директорската рокада да се осъществи на събрание на борда на собствениците на болницата, насрочено за август 2024 година. Младият Емил Ненков, който се прочу в здравните среди с успешното възстановяване на Профилакториума, е натоварен с надеждите да повтори този успех и в „Рахила Ангелова“.

Следим темата с интерес и ще ви информираме за всичко най-интересно и важно!