РЕКОРДЕН ИНТЕРЕС: Петото издание на ретро парада в Перник привлече 200 участника – уникални ретро автомобили, камили от гостуващ цирк и впечатляващо реставрирано Порше на стойност над 200 000 лева

В неделя, 30 юни 2024 година, град Перник беше домакин на петото издание на ретро парада на автомобили. Събитието, което се състоя в централния парк, предизвика значителен интерес от страна на граждани и гости на града. За да се избегне голямата жега, парадът беше организиран под кестените в парка.

Освен ретро автомобилите, гостуващ цирк осигури камили като допълнителна атракция за най-малките посетители, което добави допълнителна забавна нотка към събитието. Тази година участие в ретро автомобилния парад взеха 200 автомобила, което е рекорден брой участници досега и демонстрира нарастващия интерес към този тип събития.

Секретарят на Община Перник, Мартин Жлябинков, се качи на ретро автомобил Порше, чиято реставрация струва над 200 000 лева. Този впечатляващ автомобил, собственост на жител от близкия град Банкя, е реставриран с оригинални части на Порше, включително всяка гайка и болтче, което прави колата истинско бижу на парада.

Петото издание на ретро парада в Перник не само привлече рекорден брой участници, но и засили интереса към ретро автомобилите сред местните жители и гости на града. Организаторите очакват този успех да бъде надминат в следващите издания на събитието, като планират още по-големи изненади и атракции за посетителите. Събитието се утвърждава като традиция и значима част от културния календар на Перник, привличайки ентусиасти и колекционери от цялата страна.