ПЕТРОВДЕН празнуват в квартал Църква, с богата програма, игри, танци, песни и заря

Вълнението расте в квартал Църква, Перник, където се празнуват традиционния събор по случай Петровден, организиран от Община Перник и Народно читалище „Просвета – 1909 г.“ 

Празничната програмата е изпълнена с разнообразни събития и изненади за всички възрасти. Началото би дадено в 9:30 ч. с водосвет за здраве, който благослови всички присъстващи.

Сутрешните часове бяха посветени на най-малките, които имаха възможност да се насладят на игри, танци и забавления с популярния МАСКОТ ПАРТИ и клоуна Бонбончо.

Вечерната част на събора ще започне в 18:30 ч. с поредица от фолклорни изпълнения. Фолклорен танцов ансамбъл „Български ритми“, школа за народни танци „Нартан“, както и фолклорните певчески групи „Росна китка“ и „Граовска китка“ ще представят традиционни български танци и песни, които ще вдъхнат живот на културното наследство на региона.

Кулминацията на вечерта ще бъде в 20:30 ч., когато солистите на оркестър „Пловдив“ ще излязат на сцената, за да зарадват публиката с изпълненията си. Празничният ден ще завърши с впечатляваща заря в 22:30 ч., която ще озари небето над квартала.

Традиционният събор за Петровден в квартал Църква обещава да бъде ден, изпълнен с радост, традиции и забавления за цялото семейство. Организаторите канят всички да се присъединят и да станат част от това грандиозно събитие: Заповядайте и се насладете на Петровден с нас!