Кино маратон в Перник! 165 филма от цял свят се борят за награди в Перник! 24 класики, безплатни прожекции и български легенди под небето! Ударен старт с 13 годеница на принца и Крадецът на праскови

„13 годеница на принца“ и „Крадецът на праскови“ ще са филмите, които ще открият маратона на българското кино пред Двореца на културата в 21:30 ч. тази събота /29.06/.

Общо 24 класики на родното кино ще бъдат показани пред Двореца на културата и читалище „Васил Левски-1968г.“ в село Рударци от 29.06 до 06.07 включително.

Прожекциите са безплатни!

Прожекциите, които са част от XXI Международен фестивал на късометражното кино са безплатни и ще започват всяка вечер в 21:30 ч. на откритото пространство пред Двореца на културата и от 19:00 ч. в обновения киносалон в читалището в Рударци.

Неделя с „Рицар без броня“ и „Брачни шеги“

В неделната вечер, отново от 21:30 ч. перничани ще могат да гледат „Рицар без броня“ и „Брачни шеги“ .

Понеделнишки с Тодор Колев – Господин за един ден

В първия ден на юли пък ще бъдат показани два от най-обичаните български филми „Рицар без броня“ с участието на Апостол Карамитев и , „Господин за един ден“ с незабравимия Тодор Колев в главната роля.

Изпити , куче и разводи във Вторник

На 02.07 и 03.07 от 21:30 ч. и 23:00 ч. перничани ще могат да се насладят на „Изпити по никое време“, „Момчето си отива“, „Куче в чекмедже“ и „Разводи, разводи“.

Легендарният Парцалев залива от смях в Четвъртък

В четвъртък /04.07/ ще бъдат прожектирани „С деца на море“ и „Маневри на петия етаж“, събрал големите български актьори Стефан Данаилов, Антон Радичев и Велко Кънев.

Драми в Петък

Петъчната вечер ще предложи драмата „Да обичаш на инат“ и „Осъдени души“, създадена по едноименния роман на Димитър Димов. В последната киновечер пред Двореца на културата комедиите „Любимец 13“ и „Привързаният балон“, събрали десетки обичани актьори на едно място ще поставят финал на XXI Международен фестивал на късометражното кино.

Кино в Рударци

След като бе основно ремонтиран киносалонът на читалището в с. Рударци за първи път от години ще предложи филмова програма на жителите и гостите на населеното място. В дните на фестивала от 19:00 ч. там ще бъдат показани филмите: „Бон шанс, инспекторе!“, „Тримата от запаса“, „Преброяване на дивите зайци“, „Лачените обувки на незнайния воин“, „Не си отивай“, „Комбина“, „Петък вечер“ и „Специалист по всичко“. В този ред ще бъдат прожектирани по едно заглавие всяка вечер.

165 филма от цял свят се борят за награди в Перник

21-вото издание на един от най-престижните международни фестивали за късометражно кино IN THE PALACE ще се проведе от 29 юни до 6 юли в град Перник. Селекцията на фестивала включва 165 филма от цял свят, които ще се борят за наградите в различни категории, определени от международно жури и публиката. Домакин на всички събития ще бъде Дворецът на културата в град Перник.

Фестивалът се организира от Фондация “Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE” и Фондация “Култура Перник” и е подкрепен от ИА „Национален филмов център“, Национален фонд „Култура“ и подпрограма МЕДИА на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.