НАПРЕЖЕНИЕ В СГРАДАТА НА ОБЩИНА ПЕРНИК! На пернишките чиновници им се стъжни, а един човек предизвика невероятно възмущение сред най-мързеливите общинари в града

Голямо напрежение в сградата на Община Перник се усеща сред работещите от няколко дни, научи „За Перник“. 

Главният секретар на Общината Мартин Жлябинков е въвел контрол и новъведения за ограничение на чиновниците в Общината, от което те изпитват истинско неудобство и неприязън.

Ново е, че служителите ще се следят кога идват на работа и кога си тръгват, защото има такива, които не спазват работното време. Това ще става със специално издадени карти с чипове, благодарение на които ще се отваря бариерата за вход на Община Перник.

Гостите на Общината пък ще трябва да дават личната си карта на влизане, за да се запишат в тетрадка трите им имена и при кого отиват. След което ще се регистрират като гости и тогава влизат с временна карта.

Чип система ще се сложи между стола на Общината в мазето и високата сграда, за да не може бившия зам.кмет Караилиев да влиза тайно през манджата, да не го лови портиера, както се е случвало досега.

Главният секретар на Общината Мартин Жлябинков си навлече твърде много негативни реакции в последно време от служителките, които са свикнали да закъсняват за работа или да си тръгват по-рано.

Има съвестни хора, които работят в Община Перник, но има и такива, които злоупотребяват. Крайно време е да се стегне реда в тази сграда. Най-много се възмутих от оплаквания на гражданите, че някои служители ги мързи да си вдигат телефона, за да обслужват хората. Ние сме тук, за да обслужваме гражданите. Те нямат този манталитет, но като не става по добрия начин, ще стане с контрол„, категоричен е Жлябинков.

Най-тежката мярка обаче е мярката за спиране на тютюнопушенето в Общината.

По закон няма право да се пуши в обществените сгради, но тъй като противопожарната система не е работела години, тъй като била некадърно направена от миналото управление, всеки си пушел цигари. Днес вече всичко това е оправено и на служителите ще им се наложи да пушат цигари отвън по терасите или долу пред сградата. Нещо, което е изключително неприятно за тях. Част от общинарите бяха превърнали стаите си в смрад от цигарен дим.

Ще се стъжни и на служители на Община Перник, които идвали след 10 часа на работа, като минавали през таен вход през съседната Областна администрация. Мартин Жлябинков е хванал и тях. Сега и там ще се въведе чипираща система.

Въобще днес е много лош ден за пернишкия чиновник. Ядосан е, че тънките му далаверки са ограничени. Много чиновници гледат с лошо око към секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков, но на него не му пука. „За мен е важно да си вършим работата и да обслужваме гражданите все по-добре. Така, че нека ме мразят, но стягам редиците на Общината и в бъдеще ще продължавам да го правя с увереност и с подкрепа на кмета„, каза неуморния Мартин Жлябинков.