ДНЕС ПЕРНИК отбелязва 95 години като град с разходка из Стария Перник, картини на пернишки учители красят Галерията до кабинета на кмета, КО Орфей с Райчо Христов свирят в Минна дирекция, а в Двореца на културата започва спектакъла Балканска среща с гости от Сърбия

Перник отбелязва 95 години като град с няколко събития днес, 26-ти юни. От струнита, през целия ден перничани могат да се разходят из стария Перник с мобилната изложба на регионалния исторически музей. Красивите картини на пернишки учители ще украсят Галерията „При Кмета“ в сградата на Община Перник, непосредствено до кметския кабинет. Камерният оркестър Орфей на Райчо Христов ще свири за перничани в Минна дирекция. А час по-късно и Двореца на културата ще се огласи от песни, музика и танци със спектакъла „Балканска среща“, в който ще участват и гости от Сърбия.

Между 08:30 ч. и 17:00 ч. перничани и гостите на града ни ще могат да разгледат мобилната изложба на Регионалния исторически музей – „Разходка из Стария Перник“.

В 16:00 ч. в Галерия „При Кмета“ ще бъде открита изложба на учителите художници, а в 18:00 ч. в Тържествена зала – Минна дирекция ще започне концертът на Камерен оркестър „Орфей“ с диригент Райчо Христов.

В 19:00 ч. в Двореца на Културата пък ще бъде даден старт спектакъла „Балканска среща“ на НЧ „Пробуда-1935г.“ кв. Бела вода и гостите от КУД „Бранислав Нушич“, Република Сърбия, който е със свободен вход.