Такъв ремонт квартал Изток не помни

За първи път от години разруха най-големият квартал на Перник се обновява. Бавно но славно кварталите Изток и Мошино придобиват нови пешеходни зони и пътеки в междублоковите пространства, а не доскорошните ронливи плочки от комунизма, които чупеха колелата на детските колички.

Здрави тротоари по ул. „Ленински проспект“!

Продължава обновяването на тротоарите по ул. „Ленински проспект“, започващо от кръстовището с ул. „Благой Гебрев“. Работниците полагайки нова основа на тротоарите, нови бордюри и модерна настилка от бетонни павета.

Улица „Юрий Гагарин“ блести също с нови тротоари!

Тротоарите от двете страни на ул. „Юрий Гагарин“ – от Общинския младежки дом в кв. „Мошино“ до кръговото кръстовище при бл. 46 и бл. 39, вече са напълно обновени и готови да посрещнат жителите с нов вид.

Нови промени по ул. „Благой Гебрев“!

Работата кипи и по ул. „Благой Гебрев“, където тротоарната настилка се подменя по цялото протежение на натоварената улица. И това не е всичко – след завършването на тротоарите ще бъде напълно обновена и пътната настилка. Това е изключително важна тема за кварталци, тъй като основната улица беше в меко казано ужасно за преминаване с кола състояние. А за финал, улицата ще се сдобие с ново улично осветяване.

Квартал Изток, който е лицето на Перник откъм София е крайно време и да смени имената на някои от улиците си, които звучат доста нелепо в 21-ви век. В миналото самият квартал е бил наречен „Ленин“, а до ден днешен едни от основните му улици все още се наричат „Ленински проспект“ и „Благой Гебрев“. Освен за материален, е време и за ментален ремонт.