Високотехнологични помощни средства безплатно за хора с увреждания

ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА БЕЗПЛАТНО ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Министерството на труда и социалната политика стартира информационна кампания, която ще промени живота на стотици хора с увреждания.

От Община Земен информираха за кампанията, която предлага 11 вида високотехнологични помощни средства напълно безплатно.

Хора с увреждания в трудоспособна възраст и деца, могат да кандидатстват за високотехнологични помощни средства и медицински изделия по проект на Министерство на труда и социалната политика.

СРОК

 Документи се подават до 17 юли 2024 г., в Дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес. Подробна информация и необходимите документи за кандидатстване можете да видите на: www.asp.government.bg
КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ

Високотехнологичните помощни средства са 11 вида. Сред тях са преносим брайлов компютър, брайлов дисплей, софтуер за екранни четци, вертикализираща електрическа инвалидна количка, електрически мотор за инвалидна количка, нервен и мускулен стимулатор за ходене или за ръце, миоелектрични или модулни протези, изработвани по поръчка на база на индивидуално задание.

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ
Кандидатстването отнема около 30 минути!
Отивате в Дирекция социално подпомагане (вие или ваш упълномощен представител), попълвате два документа, предоставяте копие на ТЕЛК и това е.
Получавате входящ номер.
Подайте своите документи за БЕЗПЛАТНО получаване на Високотехнологично помощно средство сега!