Полицаи обикалят из Перник и раздават листовки – вижте защо!

Полицията в Перник стартира мащабна операция за предотвратяване на домовите кражби

На 19 юни 2024 г., служителите на ОДМВР – Перник се включват активно в общоевропейския Фокус ден, организиран от Европейската мрежа за превенция на престъпността. Целта на тази инициатива е да предостави на гражданите ефективни съвети и препоръки за предпазване от кражби в домовете.

По-малко кражби, повече сигурност

От началото на годината в област Перник са регистрирани 16 кражби от домове – със 7 по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям брой инциденти са отчетени на територията на Първо и Второ РУ, съответно в градската част и в населените места.

Срещи, беседи и листовки за по-добра защита

Полицаите провеждат срещи с домоуправителите на жилищни кооперации, обсъждайки ефективни мерки за сигурност и начини за увеличаване на контрола на достъп. Листовки със съвети за предпазване от посегателства достигат до жителите на големите и малките населени места. Полицейските инспектори провеждат беседи с гражданите, напомняйки им за важността на превантивните мерки.

Безсрочна кампания за безопасност

Кампанията е безсрочна, като при всяка среща на органите на реда с населението ще бъде обсъждана темата за домовите кражби и ефективното им противодействие.