Супер лято в Радомир с три летни занимални за деца и младежи

Община Радомир е на път да направи лятото незабравимо за своите млади жители с три впечатляващи летни занимални.

Съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, РУ-Радомир, Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, Центъра за подкрепа на личностното развитие-общински детски комплекс, Общинския исторически музей и Народно читалище „Напредък-1895“, общината гарантира едно горещо и забавно лято.

Лятна програма „Лято в действие“:

Стартира на 17 юни и ще продължи до 19 юли. Децата на възраст от 6 до 12 години ще имат уникалната възможност да участват в разнообразни дейности от 8:30 до 17:00 ч. в ЦПЛР-ОДК и НЧ „Напредък-1895“. В програмата са включени ателие по изкуства и занаяти, спортни дейности, занимания за опазване на околната среда и много други. Всичко това ще стимулира креативността, физическата активност и социалното взаимодействие на децата.

Детска академия за спорт и превенция:

От 1 юли до 31 август Радомир ще се превърне в арена на спортни битки и превенционни инициативи. Младите спортисти на възраст от 15 до 18 години ще могат да се включат във футбол, баскетбол, волейбол и лека атлетика, провеждани в залата на МКИЦ „Европа“. Академията има за цел да насърчи здравословния начин на живот и да намали рисковото поведение сред младежите.

Ваканция на село:

През летните месеци деца на възраст от 7 до 14 години ще могат да се наслаждават на селския живот в шест от по-големите села на територията на общината. Програмата съчетава удоволствието от селския живот с образователни и забавни дейности, като дава възможност на децата да се включат в широк спектър от преживявания.

Моето бъдеще – в моите ръце:

Специална лятна програма, създадена за децата от ЦНСТДБУ 1 и 2 в село Дрен. Тя предлага образователни, развлекателни и социално значими дейности, насърчаващи развитието на децата, тяхната независимост и способността им да планират бъдещето си. Програмата включва управление на лични финанси, умения за здраве, арт ателие и спорт, и професионално ориентиране.

Не пропускайте тези невероятни летни инициативи, които ще направят ваканцията на вашите деца незабравима!