Киното влиза в Пернишкото училище: Международни експерти обучават на филмова грамотност

21-то издание на международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE, който ще се проведе между 29-и юни и 6-и юли в Перник, стартира обучителна програма за преподаватели в града. Десет учители ще преминат специален курс по филмова грамотност, който ще бъде включен в учебната програма на гимназистите от есента!

Международни Експерти Влизат в Класните Стаи

Екипът на асоциация Filmcultura, ръководен от международно признатия експерт Маша Сенчич, ще обучи преподавателите как да преподават филмова грамотност. С опита и методологиите на Filmcultura, учителите ще придобият нови компетенции, които ще предадат на своите ученици.

Нов Професионален Старт за Учителите

„Това е невероятна възможност за проактивните преподаватели в Перник да добият нови умения и професионална квалификация,“ сподели директорът на фестивала Цанко Василев. Успешно преминалите курса ще получат сертификат и ще станат част от новото поколение педагози, подготвени да култивират интереса на учениците към филмовото изкуство.

Специален Наръчник по Филмова Грамотност

В допълнение към обучението, ще бъде изготвен и специален „Наръчник по филмова грамотност“, който ще съдържа методология и техники, разработени по време на работилницата. Този наръчник ще служи като ценен ресурс за бъдещата работа с учениците.

Големият Финал: Конкурс за Късометражни Филми

Първият випуск на обучените учители ще има възможност да участва активно в 22-то издание на фестивала IN THE PALACE през 2025 г. Учениците ще представят своите късометражни филми в специална конкурсна програма, като най-добрите ще бъдат наградени от журито.

Не пропускайте този иновативен подход към образованието и филмовото изкуство, който ще преобрази Перник и ще вдъхнови новото поколение творци!