ПЕРНИК В ИЗБОРНИЯ ДЕН: Рекордно пиян моторист, катастрофа и кокаин

Снимка: МВР Перник

Изборният ден в България се оказа напрегнат не само за политическите партии, но и за полицията в Пернишка област. Въпреки забраната за употреба на алкохол в изборния ден, по пернишко полицията засече, не само пияни, но и дрогирани шофьори. Един от тях дори катастрофира. 

Рекордни Промили!

45-годишен радомирец беше хванат да управлява мотопед с невероятните 3.28 промила алкохол в издишания въздух. Полицаите го спрели на ул. „Р. Даскалов“ в Радомир и веднага задържали мъжа, който отказал кръвна проба за химичен анализ. Образувано е бързо производство, а нарушителят прекара 24 часа в ареста.

Пиянски крах на язовир „Пчелина“

На язовир „Пчелина“ 58-годишен столичанин самокатастрофира с лекия си автомобил „Фиат“. Пристигналите на място полицаи установили, че мъжът е шофирал с 1.78 промила алкохол в кръвта. Задържан е за 24 часа, след като дал кръвна проба за химичен анализ. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Кокаин в Ярджиловци

23-годишен младеж от село Ярджиловци беше арестуван за шофиране след употреба на наркотици. Около 15:00 ч. на улица „Бродо“ в Перник полицаите го спрели за проверка и установили, че е под въздействието на кокаин. Младежът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.