Перник се гордее с тебе, Яни! 

Перничанинът Яни Янков, който не само цяла Сърбия, но и цяла България гледа тази нощ, премина напред във финалните кръгове на сръбското шоу „Звезде Гранда“. За съжаление, нашето момче отпадна в 3-ти кръг на финала, а само шест участника продължиха напред. 

Тази вечер Сърбия гласува за своя фаворит, а фенове и поддръжници на Янко от България заминаха за съседката ни, за да го подкрепят с СМС-и.

Първата песен, която изпя Яни беше на неговия идол Шабан – „Отлазиш“. С перфектното си изпълнение перничанинът успя да спечели публиката и премина в следващия финален кръг.

Яни Янков от Перник е първият българин, който участва в „Звезде Гранда“. И не само участва, но и достига до големия финал! За него журито казва, че е „тежката артилерия“ този сезон. Българинът, възпитаник на Гуна Иванова, пее български народни и сръбски песни от цяло сърце и по-добре и от сърбите.

През всичките кръгове на шоуто Яни не веднъж изправяше публиката на крака. И получаваше максимални оценки от журито.

При баражите, като втора песен Янко – както го наричат в Сърбия, изпяваше акапелно по една българска народна песен и оставяше без думи всички в залата.

С участието си в „Звезде Гранде“, цяла Сърбия разбра къде е Перник и че в този български град се слуша и тачи тяхната песен. Дори и Цеца Величкович, която е част от журито, си спомни и изтъкна, че е пяла някога в Перник.

Перник се гордее с тебе, Яни!