СВАЛИХА Я ОТ ПОКРИВА: Антената на радио Ултра в Перник се оказа опасна и незаконна!

Людмил Веселинов, антена, кючекиня, Емил Василев
Людмил Веселинов, антена, кючекиня, Емил Василев

Чалга радиото Ултра, което излъчва в Перник се оказва, че го е правело от незаконна и опасна, стара и ръждясала антена, разположена на покрива на Синдикалния дом в Перник, научи „За Перник“. 

Според държавната сулжба РДНСК-Перник антената е незаконен строеж, за който няма нужните документи. От радиото не са подали никакви документи, които да докажат обратното, а са се крили.

Плюс това от радиото нямали действащ договор за заплащане на наем за покрива на Синдикалния дом от който излъчват чалга музика, разкриха от Областната администрация на Перник.

За тази антена, която е незаконен строеж има издадена заповед за премахването й от РДНСК-Перник. Тя е опасна. Радиото трябва да си намери място, откъдето да излъчва по законен начин, а не да търси далавера от пернишките данъкопладци и да излъчва от покрива на държавна сграда без пари и с незаконно съоръжение„, каза Веселинов.

Адвокат на радиото е бивш депутат от партията РЗС Емил Василев. Той гръмна из медиите:

Вчера 06.06.2024 г. беше извършено дивашко, брутално и непознато в „демократичната“ ни история посегателство срещу медия. След работно време служители на областна администрация – Перник са нарязали и отнесли в неизвестна посока предавателната антена на местното радио „Ултра“ по време на излъчване на програмата му. Това е станало без влязла в сила заповед на РДНСК-Перник и по време на директен ефир.“

Шокиран съм, че подобен безпрецедентен произвол може да бъде осъществявано на толкова високо ниво в държавната администрация. Апелирам министър-председателят Главчев незабавно да отстрани от длъжност Областния управител на Перник“, завършва адвоката на радиото Емил Василев.

Спазвам законите и защитавам интересите на държавата и перничани. Заповедта за премахване на незоконното съоръжение е издадена на 16 май 2024 година. Антената е ръждясала, на над 20 години е, без никаква документация. На същия покрив са разположени антени на мобилен оператор в изряден вид и документи.  Не може всеки да идва, да прави и ползва незаконен строеж на покрива на държавна сграда в центъра на града, да не плаща наем или да иска корупционно нисък такъв и после да заплашват„, каза Людмил Веселинов – областен управител на Перник.