Сръбските МЕДИИ ГЪРМЯТ: Какво крие Яни Янков от България?

В събота, 8 юни ще бъде обявена новата звезда на най-голямото сръбско музикално шоу „Звезде Гранда“, а в надпреварата за титлата тази година е и 27-годишния Янко Янков от град Перник, който за втори път успя да стигне до финала на предаването.

Талантливият българин се представи отлично тази година по време на участието си в „Zvezda Granda“, благодарение на безупречния си глас, но и на работата си с ментора Снежана Джуришич, пишие сръбският сайт grand.nova.rs.

Сръбската публика имаше възможността да се срещне с Яни преди три години, когато беше част от отбора на Вики Милкович, но за съжаление поради здравословни проблеми той беше принуден да напусне състезанието.

„Бях засегнат от корона вируса, затова сега се опитвам да съм здрав и това е най-важното за мен“, каза Янко пред Grand след първото си участие този сезон.

Янко е на 27 години, завършил е гимназия и както казва, музиката винаги е била най-голямата му страст.

Мнозина го наричаха българския Шабан Шаулич заради невероятната емоция в гласа му и не е изненадващо, че той винаги е смятал краля на фолк музиката за модел за подражание.

Ти си бомбата, страхотно. Е, ти говориш сръбски по-добре от Вика – често се шегуваше босненецът с младият българин, която въпреки езиковата бариера се справи фантастично на състезанието.

Слушах Шабан Шаулич, родителите ми и приятелите ми го слушаха. В моя роден град Перник се слуша само сръбска музика, не е само Шабан, има Цеца, Лепа Брена и други, но най-много обичам Шабан, той е кралят за мен . Между другото в България пея само сръбски песни – каза Янков за Grand.

Още след първото представяне за този сезон Мария Шерифович му предрече голям успех, твърдейки, че носи името на звезда.

Мария Шерифович трудно се печели, но Янков успя да го направи с пеенето си, затова наскоро певицата го похвали.

– Девет години седя тук и за първи път се случва някой, който не е от нашия говорен край, да изпълнява нашите песни по този начин. Ако ме питат, щях да ти дам специална награда, Янко, само ако имаше награда от състезанието. Не се шегувам, това не е малко – каза ентусиазирано Шерифович.

Малцина биха повярвали, че Янко често се бори със сценична треска, въпреки че успешно я криеше от всички преди месеци.

Страхът и трепетът дори в един момент накара Яни да си помисли, че не му е мястото в най-популярното състезание в региона.

Гледам „Звезде Гранда “ от дете. Имах много голяма сценична треска в първия рунд и си помислих, че не ми е мястото тук поради големия страх, който имах, страхувах се. Има големи звезди Цеца, Мария, като ги видиш на живо е нещо феноменално. Сега съм много щастлив да съм тук и да пея на тази сцена – призна Яни пред срабската медия.

Въпреки че беше обичан от целия регион, Яани е особено щастлив, че има огромна подкрепа от страната си, след като влезе в най-гледаното музикално състезание.

– Всички, които ме познават къде живея, ме подкрепят и се надявам да не ги разочаровам – призна той.

Освен подкрепата на наставника обаче, сила на Янко в надпреварата дава и семейството му, съпругата Кристиана и двете му дъщери.

Жена ми е страхотен поддръжник, тя е с мен и е много щастлива, че съм част от състезанието . Между другото аз пеех в нейния бар и така започна всичко. Заедно сме от четири години, имаме и дъщеричка – разкри Янков пред Grand и разказа как се е запознал с по-добрата си половинка:

– Пях в нейния бар и така започна всичко. Заедно сме от четири години, имаме и малка дъщеря .

Напомняме, че големият финал на 17-ия сезон на „Звезда Гранда“ ще се състои в събота, 8 юни, който можете да гледате от 21:00 часа по TV Pink, Nova BiH, Nova M и Sitel .