ТРИ обвинения срещу мъжа, който вилня из Перник и преби хора, искат му постоянен арест

35-годишният мъж, който бе задържан в Перник за безпрецедентен хулигански акт, е привлечен като обвиняем и ще отговаря за общо три престъпления. 

Той се превърна в кошмар за центъра на града, вилнеейки и нанасяйки побой на няколко души, както и причинявайки сериозни повреди на два автомобила.

Случката се разигра около 30 минути след полунощ на 06 юни, когато мъжът, очевидно извън контрол, нападнал всичко и всички по пътя си. Първоначалните данни показват, че 10 човека и два автомобила са пострадали от агресията му.

След активни действия по разследването, извършени от служители на Първо РУ под ръководството на Районна прокуратура – Перник, стана ясно, че 35-годишният мъж вече е привлечен като обвиняем за три отделни деяния.

Обвиненията включват притежание на наркотични вещества (чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс), причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди (чл. 131, ал. 1, т. 12), както и хулиганство, извършено при управление на моторно превозно средство (чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс).

Задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление, на мъжа ще бъде поискан постоянен арест.