ФК Ерма спечели Първият благотворителен турнир по футбол на Трънското туристическо дружество

Първият благотворителен турнир по мини футбол за купата на
Трънско туристическо дружество се проведе с успех и много емоции

ФК „Ерма“ (Трън) спечели турнира, подкрепящ децата на град Трън.

3 юни 2024, гр. Трън – Първият благотворителен турнир по мини футбол за купата на Трънско туристическо дружество се проведе успешно на 1 юни, отбелязвайки Деня на детето. Купата на победителите вдигна отбор „Ерма“, който показа отлични умения и силен спортен дух, спечелвайки уважението на своите опоненти и публиката. Купата бе връчена лично от г-жа Цветислава Цветков – кмет на гр. Трън.

Турнирът, привлякъл 14 отбора от Трън, Перник и Брезник, бе организиран с благородната цел, за да подкрепи децата на град Трън, като събраните средства ще бъдат използвани за създаване на детско-юношеска футболна школа.

Отборът, който зае почетното второ място е ФК „Кръстини“ (с. Зелениград), а на трето място се нареди тимът с колоритното име „Сака, ама нече“ (гр. Трън). С индивидуални отличия бяха наградени и трима отличили се играчи. Това са Слави Илков, който получи приза „Най-полезен играч на турнира“, Петър Николаев от ФК „Сака, ама нече“ стана „Най-добър вратар“, а статуетката за „Голмайстор на турнира“ отиде при Георги Александров от ФК „Кръстини“.

Съдийството на турнира беше поверено на Андрей Феодоров и Михаил Величков, чиято професионална работа гарантираше честна и забавна игра. За спортната изява беше осигурен и медицински представител в лицето на Таня Илиева, която доброволно се грижеше за здравето и безопасността на всички участници.

Турнирът, който се проведе на игрището за мини футбол в гр. Трън, беше отворен за участие на всички желаещи. Организацията на събитието стана възможна благодарение на подкрепата на Община Трън, ФК „Ерма“ и други съмишленици на дейността на дружеството. Всеки отбор имаше възможността сам да определи таксата за участие, която ще бъде дарена за благотворителната кауза. Събраната сума от турнира е почти 2700 лв.

Този турнир не само предостави вълнуващо спортно преживяване за участниците и зрителите, но и се стреми да създаде по-приобщаваща и активна общност чрез насърчаване на любовта към спорта и природата сред младото поколение на Трън.

„Изключително сме благодарни на всички участници, спонсори, зрители и доброволци, които се присъединиха към нас в подкрепа на нашата кауза. Имахме дори гости от Швеция“, каза Цецка Кирякова, член на Трънско туристическо дружество. „Турнирът не само показа спортния дух на нашата общност, но и демонстрира как заедно можем да постигнем значими резултати в подкрепа на децата на град Трън.“

За Трънско туристическо дружество:

Трънско туристическо дружество възниква през лятото на 2017 г. Сред основателите са както хора живеещи в област Трън, така и в други части на България – всички привлечени от красотата на природните дадености на района, както и от стремежа да се запазят природните ресурси, да се подпомогне туризма и цялостното развитие на общината.
Още преди да бъде учредено дружеството, неговите поддръжници създават няколко туристически пътеки и организирани планински изкачвания. След като официално регистрират организацията, продължават с изграждането на нови маршрути до върхове в Трънските планини и с поддръжката на вече съществуващите. Организират се много изкачвания до различни върхове в района, включително и до напълно непознати до момента.
Целите, които си поставя Трънско туристическо дружество са в посока развитие на туризма и опазване на околната среда. Сред основните му активности са почистване и маркиране на туристически пътеки; организиране на изкачвания на планините за всички любители; популяризиране на туристически обекти, места за отдих и настаняване; организиране на туристически и спортни прояви; организиране на акции за почистване и други.