Перник стана сцена на продължението на емблематичен италиански филм

Снимат продължението на една от най-гледаните италиански ленти за последните години – „Изток“ в Перник.

Защо режисьорът Антонио Пизу избра няколко завода около Перник и актьорите Захари Бахаров и Александра Лашкова?

Кадри от филма се заснемат пред емблематичния за Перник завод Стомана. Режисьорът е избрал да заеме част от филма тук, тъй като една седмица от живота си тогава е прекарал в България.

Кварталите на София и покрайнините на Перник и свят на младежките надежди за по-красива развръзка на любовта – така една от най-популярните ленти – „Изток“, намира своето продължение в България със „Завръщане на Изток“, предава btv.

Историята, която пресъздаваме, е и моята лична история, която описвам и в книга. В годините след разпадането на Съветския съюз и по-скоро последното десетилетие на миналия век, малка част от живота ми мина в източната част на Европа – основно в Румъния, но бях и седмица в България. Затова и реших да снимаме втората част от филма тук. Така, че Паго съм аз“, казва продуцентът Маурицио Паганели.

Маурицио Паганели: 90-те в Италия бяха много хубав период. Всеки имаше работа, хората имаха пари, бяха щастливи, в България нещата далеч не изглеждаха така. Дори по телевизията в Италия се говореше колко зле е положението тук. В допълнение на това в търсене на по-добър живот много млади жени се замесваха със зараждащата се мафия в България и бяха принудени да проституират по улиците на Италия. Такава беше и ситуацията в други съседни държави като Румъния и Албания. За нас като младежи това беше истински шок и реших във филма да покажа и тази тъжна част от времето, което пресъздаваме. Така че филмът не е просто за приятелството между трите момчета, но и показва бруталната истина за годините на прехода.

След проведен кастинг италианската продукция избира актьорите Захари Бахаров и Александра Лашкова.