Над 400 деца от 24 населени места се състезаваха в зала „Борис Гюдеров“ за Купа Перник в турнтира по чирлидинг 

Перник беше домакин на истински спортен спектакъл. С голям успех преминаха Държавният турнир по чирлидинг за „Купа Перник“ и Втория държавен ученически турнир по чирлидинг.

Двудневното състезание, което се проведе в зала „Борис Гюдеров“, събра над 400 деца от 24 населени места от цялата страна. Организаторите на събитието бяха Спортен клуб „Персияна“ и Община Перник, в партньорство с Българския чирлидинг съюз и Българската асоциация спорт за учащи.

Първият ден беше белязан от невероятни изпълнения на спортните клубове, членове на Български чирлидинг съюз, които се състезаваха в Държавното първенство. На втория ден, ученическите формации от цялата страна демонстрираха своите умения и създадоха незабравима атмосфера в залата.

Щастлива съм, че държавното първенство в този красив спорт, който скоро ще бъде част и от олимпийската програма, се провежда в Перник. Благодаря на двигателя на организацията Надежда Стоицева за това, че не спира да подготвя бъдещи шампиони и организира такова прекрасно състезание,“ заяви Десислава Стойова, главен експерт „Спорт“ в община Перник.

Председателят на Българския чирлидинг съюз Милко Кралски също изрази своята радост: „Колкото и Държавни турнири да организираме, този в Перник винаги ще остане първи.“ Той добави, че въпреки краткото време за организация, състезанието е протекло гладко, благодарение на отличния синхрон между всички клубове и институции.

Тази двудневна фиеста на спорт и забавление затвърди позицията на Перник като център на чирлидинг спорта в България, обещавайки още по-големи успехи за в бъдеще.