Кирил Петков гръмна: Няма да правим коалиция с Борисов и Пеевски. С мечка мед не се яде

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който се кандидатира за парламента от Пернишки район,направи категорично изявление в социалните мрежи, с което отхвърли възможността за коалиция с Делян Пеевски и Бойко Борисов. В пост в своя фейсбук профил, Петков изясни три основни причини за тази твърда позиция. Той подчерта, че властта не се дава, а се взима, и че Пеевски никога няма да позволи на Борисов да извърши реални реформи в прокуратурата и съдебната власт. Освен това, Борисов е зависим от Пеевски заради прокуратурата, което го принуждава да работи с него. Петков добави, че „Продължаваме промяната“ няма да позволи на тези политически сили да продължат със своите безотговорни действия, припомняйки примери като предотвратените опити за създаване на частна детска болница, вземането на 100 милиона лева от пенсионерите и увеличаването на цената на тока.

Ето какво написа Кирил Петков:

НЯМА да сме в коалиция с Пеевски и Борисов? Защо?

1. ВЛАСТ НЕ СЕ ДАВА, А СЕ ВЗИМА. Пеевски никога няма сам да даде на Борисов да прави РЕАЛНИ РЕФОРМИ в прокуратурата и съдебната власт.

2. Борисов знае, че С МЕЧКА МЕД НЕ СЕ ЯДЕ, но е зависим от Пеевски заради прокуратурата. Няма избор да не са заедно.

3. НЯМА ДА ИМ ДАДЕМ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ. Не им разрешихме частната детска болница. Не им разрешихме да вземат 100 милиона на пенсионерите. Не им разрешихме да увеличат тока.