Ненадмината! Светослава Евстатиева от VI СУ Перник превзе тепиха в Босна

Осмокласничката на VI СУ Перник Светослава Евстатиева триумфира на международен турнир по Таекуондо в Босна и Херцеговина, съобщи директорката на училището Адриана Ольова, която написа за възпитаничката си: „Родена да побеждава!“.

Светослава Евстатиева от 8б клас на VI СУ в град Перник отново доказа своя талант, като спечели златния медал на международен турнир клас А по TAEKWONDO ITF, който се проведе на 25 май 2024 г. в град Зворник, Босна и Херцеговина.

Събитието привлече състезатели от множество държави, като България бе представена с няколко изявени таланта, сред които Светослава блесна с изключителните си умения. Тя завоюва златния медал, добавяйки поредния успех в своята спортна кариера.

Евстатиева е една от най-ярките звезди в състава на пернишкия клуб „Калоян-Ладимекс“, който продължава да се утвърждава като един от водещите в България.

Спортната кариера на Светослава Евстатиева е вдъхновение за всички млади състезатели и гордост за Перник. Браво, Светослава! Гордеем се с теб!

За първенството

На 25.05.2024г., в град Зворник – Босна и Херцеговина се проведе петото издание на Международният турнир по таекуон-до ITF “Grand Prix Srbski Soko 2024”. В състезанието участиве взеха над 400 състезатели от 11 страни. Българска федерация по таекуон-до ITF беше представена от клубовете АБЦ, АСТК Тракия, Фолкън, Феникс, Один, Багатур, Василена, Асеновец, Калоян Ладимекс,Хоук, Тервел и Хва Ранг. Състезателите на българските клубове се представиха повече от отлично като завоюваха 72 медала от които 21 златни, 19 сребърни и 32 бронзови.
1. Василена – 7 златни, 1 сребърен и 5 бронзови;
2. Фолкън – 5 златни, 3 сребърни и 7 бронзови;
3. Один – 5 златни, 1 сребърен и 3 бронзови;
4. АСТК Тракия – 4 златни, 4 сребърни и 8 бронзови;
5. АБЦ – 3 златни, 5 сребърни и 7 бронзови;
6. Хва Ранг – 3 златни и 2 сребърни;
7. Тервел – 2 златни, 4 сребърни и 1 бронзов;
8. Хоук – 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови;
9. Асеновец – 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови;
10. Калоян Ладимек – 1 златен;
11. Феникс – 3 сребърни и 2 бронзови.