Димитър Димитров от СК Боец-Перник с ПОБЕДА в професионалния бокс: Какво му каза треньорът В.Венков по време на мача, за да го вдигне на крака?

Снимка: СК Боец - Перник, фейсбук

-„Брат ти щеше да умре в автомобилна катастрофа преди две години и въпреки това сега е тук на крака и те гледа. Не ми казвай, че си уморен. Аз знам, че можеш да го прегазиш.“

-„Да, да, мога, мой е, взимам го Венко!“

Тези думи прозвучаха между 3-ти и 4-ти рунд на мача, когато треньорът на Димитър Димитров вдъхна кураж на своя състезател. Димитров, спортист от СК Боец-Перник, нанесе първата професионална загуба на Кирил Борисов в събитието MAX FIGHT 58. Битката завърши с резултат 2:1 съдийски гласа в полза на Димитров, който спечели оспорвания двубой.

Ход на Мача

Мачът, който се проведе в зала „Левски“ вдигна на няколко пъти публиката на крака. Борисов смени гарда си от обратен към прав след изтичането на първата минута, разчитайки на контриращи прави удари със задната ръка, докато Димитров пласираше повече крошета в първия рунд.

Във втората част, възпитаникът на “Боец – Перник” започна с добри леви крошета, но Борисов отвърна с мощни комбинации. В последната минута на рунда и двамата боксьори се измориха и клинчът зачести. Рундът завърши в полза на Борисов, който успя да пласира още няколко чисти крошета.

Третият рунд беше най-силен за Димитров, който демонстрира точност и свежест. Шампионът на България във всички юношески възрасти показа, че е по-добре подготвен.

В последния рунд двамата бойци дадоха всичко от себе си на ринга. Въпреки усилията, нито един от тях не успя да нанесе решаващ удар. Накрая, съдиите отсъдиха победата на Димитров, който бе обявен за победител с 2:1 гласа.

Финалът 

Минути след сблъсъка, Димитров и отборът му получиха златни медали и купата от председателя на ЗС на БФС-София Антони Здравков.