ФК Миньор-Перник: Какво следва след триумфа в Трета лига?

ФК Миньор Перник триумфира с Купата на В група и преминава в професионалния футбол. Вчера в Перник се състоя церемонията по награждаването, въпреки че отборът загуби мача срещу Левски II, перничани останаха безспорните лидери в групата.

Минути след края на мача с Левски II, Миньор Перник получи заслужените си златни медали и купата, символ на тяхната доминация през сезона. Въпреки поражението с 1:2, „чуковете“ не загубиха доброто си настроение.

Какво следва?

Треньорът на Миньор Перник, Христо Господинов, сподели плановете си за бъдещето на отбора: „Основната ни цел е да запазим ядрото от футболисти. Текат и разговори с ръководството в тази насока. Ще искаме да се подсилим с трима-четирима играчи. Ще се опитаме да избягаме от българския стереотип и манталитет при спечелване на промоция повече от половината отбор да си тръгне. По този начин няма как да стане надграждане. Отбор се изгражда с търпение.“

Без промени в състава

Треньорът подчерта, че за момента няма сигурни напускащи играчи. „Спрямо това кой напусне, това ще е опорната точка, върху която ще се гради нашата селекция,“ добави той. Основната цел е стабилност и продължаване на успехите в професионалния футбол.

С този триумф, Миньор Перник показва, че с упоритост и правилна стратегия, успехите са неизбежни.