ОСЕМ проекта за чиста околна среда в Радомир

Община Радомир ще реализира осем проекта по Националната програма „За чиста околна среда“ на ПУДООС. Кметът Кирил Стоев коментира успеха: „Когато се работи с енергия и желание, резултатите са налице. За първи път общината печели 4 проекта за малките населени места в рамките на една програма.“

Площадка за Стрийт Фитнес в Градския Парк на Радомир

В градския парк на Радомир ще бъде изградена площадка за стрийт фитнес. Проектът „В природата няма почивен ден – зелена алея на спорта“ включва поставянето на комбинирани уреди за спорт, лостове, халки, както и закупуване на пейки и кошчета за отпадъци.

Зона за Спорт в Село Долни Раковец

Село Долни Раковец ще се радва на нова зона за спорт, благодарение на проекта „Облагородяване на зелени площи и създаване на зона за отдих и спорт“. Ще бъдат поставени уреди за спорт на открито, пейки, кошчета за отпадъци и ще бъде осъществено зацветяване около зелените площи.

Зона за Отдих и Игра в Село Дебели Лаг

В село Дебели лаг ще бъде изградена зона за отдих и игра. Пространството ще бъде почистено и обособено, ще бъдат закупени нови пейки, кошчета за отпадъци и детски съоръжения за игра. Зелени площи ще бъдат зацветени, за да стане пространството по-приветливо.

Нова Детска Площадка в Село Дрен

В село Дрен ще бъде изградена нова детска площадка в рамките на проект „Детска площадка сред чистата природа на с. Дрен“, в партньорство с неправителствената организация „Заедно за Дрен“. Проектът предвижда почистване на пространството на центъра и закупуване на нови съоръжения за игра – люлки и пързалки, както и нови пейки и кошчета за отпадъци.

Финансиране и Реализация

Проектите са с финансиране до 15 хиляди лева. Списъкът на одобрените проекти беше публикуван в навечерието на 24 май, като се очаква подписването на договорите и реализирането им до 31 декември 2024 г.

Одобрени Проекти на Образователни Институции

В рамките на националната програма на територията на община Радомир са одобрени още четири проекта на образователни институции, които ще получат финансиране до 7500 лева. Това са ЦПЛР-ОДК, гр. Радомир, ОУ „Христо Ботев“ в с. Дрен, ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор и ДГ „Радомирче“, гр. Радомир.